Ricoh planerar ny GXR-modul

Systemkameror 10 Dec 2011

Ricohs GXR-system med utbytbara moduler innehållande både optik och sensor verkar få ytterligare en ny modul under början av 2012. Den nya modulen kommer att få ett zoomomfång motsvarande 24-85 mm, vilket placerar den i samma segment som den tidigare S10-modulen (som hade omfånget 24-70 mm). Men den stora skillnaden är att man istället för den lilla 1/1,7-tumsensorn som fanns i S10-modulen kommer att erbjuda köparna en APS-C-sensor på troligtvis 16 megapixlar. En betydligt större sensor brukar generera betydligt skapare och detaljrikare bilder.

Ricoh är i dagsläget tämligen hemlighetsfulla med den nya modulen och man har inte gått ut med varken maximal bländare på optiken eller vilket prisläge vi kan förvänta oss.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.