Ricoh lanserar ny superzoom

Kompaktkameror 25 Nov 2011

Nu lanserar Ricoh en ny kompakt superzoomkamera betecknad CX6, och bland specifikationerna noteras ett 10,7x zoomobjektiv på motsvarande 28-300 mm, och en bakgrundsbelyst CMOS-sensor på 10 megapixlar.

Ricoh har även satsat på LCD-display på tre tum med 1,23 miljoner bildpunkter, och där ligger man i det absoluta toppskiktet i klassen. Man har också lagt ner mycket kraft på att skapa en snabb autofokus, som enligt Ricoh själva ska vara så snabb som ner mot 0,1 sekunder, men vi gissar att detta gäller under ganska gynnsamma ljusförhållanden. Hur bra kamerans AF presterar under tuffare förhållanden återstår naturligtvis att se tills vi får möjlighet att testa den. En annan trevlig detalj är att man inte fallit för frestelsen att dras med i megapixelracet utan nöjt sig med en sensor på 10 megapixlar. Det är fullt tillräckligt för den här typen av kamera, och man har fortfarande tillräckligt stora punktsensorer för att inte drabbas av allt för stora brusproblem som undantagslöst uppstår på små sensorer med höga upplösningar.

Kameran har även en dedikerad videoinspelningsknapp och klarar att spela in video i HD-readyformatet 720p.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.