Ricoh ersätter CX4

Kompaktkameror 7 feb 2011
Ricoh CX5
Ricoh CX5

Uppföljaren till Ricohs kompaktkamera CX4 har fått namnet CX5, och den stoltserar med ett 10,7x zoomobjektiv på motsvarande 28-300mm, precis som föregångaren. En genomgång av de tekniska specifikationerna för Ricoh CX5 avslöjar dessutom fler likheter. Exempelvis noteras en sensor på 10 megapixlar, och en skärm som mäter 3 tum och har upplösningen 920 000 pixlar. Tittar man på kamerans yttre är det kanske bara märket CX5 som skiljer den från CX4, men sedan noteras ytterligare en autofokussensor placerad i höjd med blixten. Nackdelen med superzoomande kompaktkameror är många gånger en långsam autofokus. Den här kameran har nu alltså två sensorer som mäter autofokus, en ständigt aktiv avståndsmätande och en passiv kontrastmätande som aktiveras när du trycker på avtryckaren. Det hela kompletteras med en snabb motor som justerar fokusen på mindre än 0,2 sekunder. Ricoh kallar systemet för ”Hybrid AF”.
I övrigt kan nämnas att kameran erbjuder 14 motivprogram, och kan filma i HD-upplösning (720p).

Kameran beräknas komma i butik runt mars månad och priset hamnar då på 2 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.