Redrock Micro LiveLens MFT

Objektiv 29 sep 2011

Företaget Redrock har lanserat en adapter som låter dig använda Canon EF objektiv ihop med alla Micro Four Thirds-kameror.

The Redrock Micro LiveLens MFT™ är den första aktiva adapterringen som gör den här konverteringen.  Adaptern låter dig använda Canon EF objektiv ihop med kameror som Panasonic GH1/2 och Olympus PEN.

En vanlig adapterring kan dock inte styra bländaren hos EF-objektiven.  Ett EF objektiv behöver också strömförsörjning.  Redrock Micro har dock tänkt på detta och försett ringen med en separat strömförsörjd styrenhet.

Adapterringen kommer dock inte att ge ström till andra funktioner såsom antiskakfunktioner som kan finnas inbyggt i objektivet. Med kontrollpanelen kan du styra bländaren i steg om 1/3.

Prislappen hamnar på $442 ungefär 3100kr. Närmaste återförsäljaren av Redrocks produkter hittar du i Norge hos http://www.video4.no/

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.