RAW-konverteraren Bibble i ny version

Mjukvaror 7 feb 2011

I slutet av januari släppte Bibble en ny version av sin RAW-konverterare, och nykomlingen finns i två versioner som döpts till Lite, respektive Pro. Version 5.2 går gratis att ladda ner för alla som har någon av de tidigare versionerna i 5.x-serien. Bland de stora förbättringarna i den nya versionen kan nämnas stöd för 14 nya RAW-format, bland annat Nikon D3100, D7000 och P7000, Panasonic LX5, GF2 och GH2, samt Olympus E-5 och E-PL-serien. Dessutom har man lagt ner mycket möda på att förbättra programmets selektiva redigeringsverktyg. I det fallet har man lagt till en kopiera- och klistra in-funktion till Lager och Regioner. Funktionen gör att användaren kan utföra en selektiv redigering i en bild och sedan lägga på samma korrigering på en annan liknande bild med bara ett par klick. En annan funktion som också tillkommit är att varje lagers opacitet nu kan styras individuellt, så att effekten av justeringarna kan anpassas i efterhand.

Bibble 5.2 Pro och Bibble 5.2 Lite finns tillgängliga nu och kan köpas direkt från www.bibblelabs.com, där du också kan ladda ner en testversion av programmet samt se vad som skiljer Pro-versionen från Lite. Priset för Lite ligger på ca 100 Dollar, vilket motsvarar ca 670 kronor, medan Pro-versionen kostar det dubbla.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.