PROFOTO OCF BEAUTY DISH

Nyheter 17 mar 2016

Nu har Profoto förbättrat sin Beauty Dish som lanserades 1980, och nykomlingen har fått namnet OCF Beauty Dish

ProfotoOCFBeautyDish-Wordpress

När Profoto Softlight Reflector lanserades 1980 fick den smeknamnet ”The Beauty Dish” av modefotografer, tack vare sin förmåga att lyfta fram det vackra hos modellen. Nu har företaget förbättrat den ursprungliga versionen och gett den namnet OCF Beauty Dish.

Kortfattat kan OCF Beauty Dish beskrivas som en hopfällbar och mer portabel variant av den klassiska Profoto Softlight Reflector, och den skapar ett krämigt, men ändå krispigt ljus som man ofta refererar till som ett ”beauty-ljus”.

Nykomlingen är skräddarsydd för on-location-fotografering, vilket gör den kompakt och lätt, plus att den även ska vara enkel att använda. Enligt Profoto ska dessutom det högkvalitativa tyget och den patentsökta designen tillåta dig att enkelt fästa den på din speedring utan att böja och krångla med dina spröt.

Den nya versionen av Beauty Dish finns tillgänglig i två varianter – vit och silver, och vid köp medföljer även en deflektorplatta, valbar diffusor, samt en väska. OCF Speedring köps separat. Dessutom kan nämnas att enheten uppfälld har måtten 56 x 56 x 22 med speedring, samt en vikt på drygt 0,5 kilo.

I den information vi fått skriver även Profoto att du vid val av lamphuvud till enheten endast ska välja Profotos Off-Camera Flashes med LED-modelleringsljus. Den ska inte användas med standardhuvuden eller monolights.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.