POWERSHOT G7 X – AVANCERAD KOMPAKT FRÅN CANON

Nyheter 10 okt 2014

Canon PowerShot G7 X är den hittills mest kraftfulla kompaktkameran i PowerShot-serien. Under skalet återfinns bland annat en bakgrundsbelyst 20,2 MP CMOS-sensor, och bilderna tas via det optiska 4,2x-zoomobjektivet med en ljuskänslighet på f/1,8–2,8.

Canon PowerShot G7X

Canon PowerShot G7 X är utrustad med ett ljusstarkt f/1,8–2,8 vidvinkelobjektiv på motsvarande 24-100 mm, och en 9-bladig bländare. Dessutom samarbetar Canons senaste bildprocessor DIGIC 6 med objektivet, vilket enligt Canon, bland annat ska ge mycket trevliga brusnivåer även i sämre ljusförhållanden.

Autofokussystemet erbjuder 31 fokuspunkter som ligger över hela bildrutan, och seriebildtagningshastigheten ligger på 6,5 bilder per sekund.

Den anpassningsbara objektivringen ger direkt åtkomst till en rad olika inställningar – exempelvis kan bländare och slutartid anpassas med ringen för att ge användaren direktkontroll.

Den tryckkänsliga och vinklingsbara 3-tumsskärmen med 1 040 000 pixlar ger direktåtkomst till kamerainställningarna, och Touch AF innebär att fokuspunkten kan väljas direkt på skärmen.

Vidare klarar kameran att fota i RAW-format med stöd för tagningar i flera bildförhållanden

Den nyutvecklade filmningstekniken Manual Movie innebär att ett antal inställningar (bländare, slutartid och ISO) kan justeras under själva filmningen för att det ska vara möjligt att skapa de bästa kreativa resultaten.

Kameran erbjuder även olika avancerade kreativa lägen – från Stjärnläge med stjärnbelyst himmel, till handhållet HDR-läge för bekväm tagning i utmanande ljusförhållanden.

PowerShot G7 X har både Wi-Fi och NFC, vilket gör att du med kameran kan dela favoritbilderna direkt från kameran till sociala nätverk och ladda upp alla fotografier till molnet, inklusive Canons digitala bildhanteringstjänst Irista. Dessutom kan du använda NFC för att ansluta PowerShot G7 X med en smartphone och geotagga bilder med platsinformation, eller så kan du använda tekniken för att dela bilder mellan enheter och för att fjärrstyra kameran.

Canon G7 X har ett cirkapris på 6 700 kronor, och ska ha börjat säljas när du läser det här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.