Porträtt inomhus

Teknik 18 feb 2011
Brett Harkness
Brett Harkness

Du tror kanske att du måste investera i en hel del studioutrustning för att kunna ta porträttbilder som ser professionella ut, men faktum är att du klarar dig långt med en blixt med manuella inställningar, en hopfällbar softbox och en trådlös blixtutlösare. ”Folk har hängt upp sig på att man måste ha en studioblixt”, säger porträttfotografen Brett Harkness, ”men för bilder på ansikte och axlar är en mindre softbox för blixten fullt tillräckligt.” Det finns billiga Softboxar i olika storlekar som du fäster på blixten med kardborreband för några hundralappar och när du inte behöver dem viker du ihop dem så de inte blir större än ett kollegieblock.

Börja redan idag…

* När du använder en blixtmonterad softbox ställer du in blixten manuellt och anpassar styrkan för att få en korrekt exponering.
* Även om du inte har någon trådlös utlösare till din blixt kan du använda en softbox, antigen genom att rikta den direkt mot motivet eller rikta den mot en vägg för att reflektera ljuset.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.