Polaroid + Lady Gaga = Grey Label

Nyheter 13 jan 2011
Polaroid G30

Polaroid och Lady Gaga presenterade nyligen frukten av sitt samarbete på den internationella elektronikmässan CES i Las Vegas, och återupplivar Polaroidkamerakonceptet som den här gången blir digital.

Vi har tidigare skrivit om Lady Gagas samarbete med Polaroid, och det har nu mynnat ut i tre produkter som marknadsförs under konceptet Grey Label by Haus of Gaga. Grey Label skall enligt Gaga vara produkter som framhäver kreativitet hos alla dess användare.

Samarbetet har hittills resulterat i den bärbara fotoskrivaren GL10 som kopplas trådlöst via Bluetooth, ett par solglasögon med beteckningen GL20. De sistnämnda har en inbyggd kamera som fotograferar och återger bilderna på glasens framsida via två inbyggda skärmar.

Den mest spännande produkten är dock GL30, vilket är en 12-megapixels digital version av den trogna gamla Polaroidkameran. GL30 är med andra ord en fotoskrivare med inbyggd kamera, eller vice versa.

GL30 har samma avlånga design som de analoga modellerna av polaroidkameran, och är utrustad med en vridbar skärm, om du t.ex. vill ta foton ur krångliga vinklar, eller varför inte vid självporträtt? Skrivardelen delar tekniken med GL10 och använder sig av Polaroids nya ZINK-system. ZINK står för Zero ink, dvs. inget bläck som behöver fyllas på. Om du kommer ihåg Polaroidkameran från förr, minns du säkert att fotona framkallades på specialpapper som levererades i ganska dyra kassetter. Det är inte så mycket som avviker i den digitala varianten med andra ord, bortsett från att du slipper skaka fotot för att framkallningen skall bli bra. Skrivaren i GL30 och GL10 använder istället värme för att skriva ut bilden på papper som har kristalliserade färgkristaller som reagerar när de upphettas. Fotot skyddas sedan av en vattenavstötande och fingersäker hinna.

Något pris för GL30 har ännu inte presenterats. Fotoskrivaren GL10 beräknas finnas i butik runt maj månad och kommer att kosta $149.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.