PLANKET ARRANGERAS I UMEÅ

Aktuellt 10 apr 2015

Nu görs en lokal Umeåversion av traditionella fotoutställningen Planket. Den stora skillnaden mot originalet är att i Umeå kommer utställningen vara helt öppen

PlanketUmea-Wordpress

– Vi vill visa upp mångfalden, säger initiativtagaren Jonatan Stålhös.

Den 30 maj kommer pop-up-fotoutställningen Planket Umeå till Döbelns Park i Umeå. Arrangörerna kommer att bygga ett provisoriskt plank längs med gångarna i parken och bjuda in fotografer att ställa ut sina bilder – alla deltagare får en meter var.

Men utställningen är inte allt. Man hoppas på sol och härlig vårvärme dagen till ära, vilket förhoppningsvis kommer att göra arrangemanget till ett perfekt picknicktillfälle. Under dagen i parken kommer det att arrangeras workshops med professionella fotografer, instawalks för de hängivna instagramfotograferna, och man hoppas även på att kunna bjuda på livemusik och föreläsningar med inspirerande fotografer.

Konceptet är lånat från den traditionella fotoutställningen Planket som funnits i Stockholm de senaste 30 åren. Men då föregångaren ofta har förbestämda teman och bjuder in etablerade fotografer och lovande talanger kommer fokus för Planket Umeå vara att fånga upp bredden. Oavsett om du är en etablerad professionell  fotograf eller en glad amatör så får du alltså vara med.

– Vi vill ge de oetablerade fotograferna möjlighet att visa upp sina bilder, samtidigt som vi även vill visa upp proffsen. Oavsett kompetens eller ambitionsnivå så förenas vi ändå alla i kärleken till bilder. Det kommer bli otroligt roligt, säger Jonatan Stålhös.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.