Phase One släpper nytt mediahanteringssystem

Mjukvaror 13 maj 2011

Phase One Media Pro
Phase One Media Pro

Företaget bakom råfilshanteringsprogrammet Capture One släppte i veckan programmet Media Pro, som är ett digitalt bildhanteringsprogram. Programmet är en vidareutveckling av ett äldre program som från början skapades av iView Multimedia, men som sedan såldes under namnet Microsoft Expression Media. Nu har Phase One rättigheterna till programmet och den nya versionen säljs alltså under namnet Media Pro. Från Phase Ones tidigare produkter har programmet fått med sig stöd för bilder som har behandlats med Capture One.

Media Pro är ett professionellt program för dig som har behov av att katalogisera dina bilder, och enligt tillverkaren kan programmet hålla reda på dina bilder oavsett var de ligger lagrade – delade mappar, CD-skivor, hårddiskar, USB-minne, externa diskar och så vidare. Programmet katalogiserar bilderna, vilket ska underlätta sökning och bläddring.

Media Pro passar nog allra bäst till dig som redan idag använder Capture One för att behandla dina RAW-filer, eftersom de båda programmen är tätt sammanknutna. Media Pro kan till exempel zooma in detaljer i en RAW-bild skapad i Capture One med alla justeringar pålagda. Alla dina kataloger kan därtill arkiveras, säkerhetskopieras, publiceras på webben, och skrivas ut. Dessutom är det via programmet möjligt att visa bildspel.

Media Pro kan laddas ner från Phase Ones hemsida och kostar 139 Euro, men är du osäker kan du även ladda ner en kostnadsfri testversion.

www.phaseone.com

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.