Phase One släpper ny version av Capture One

Mjukvaror 6 Dec 2010

Phase Ones RAW-konverterare Capture One har släppts i en ny version, nummer 6 i ordningen. Den nya versionen ska enligt tillverkaren vara mycket flexibel och erbjuda det mesta när det handlar om kreativ kontroll.

Capture One 6 kan konvertera RAW-filer från flera professionella digitala format och mer än 170 olika digitalkameramodeller stöds. Capture One 6 ska på ett smidigt sätt erbjuda funktioner för att hantera dina ”digitala negativ”, mycket tack vare den avancerade bildbehandlingsmotorn som programmet är uppbyggt runt. Programmet har funktioner för att ta, konvertera, organisera, redigera, dela och skriva ut bilder.
Capture One Pro 6 har redan idag stöd för den kommande iPad-, iPhone- och iPod Touch-applikationen Capture Pilot som kommer att göra att du trådlöst ska kunna visa, zooma och panorera i högupplösta RAW-, JPEG- och TIFF-bilder från flera ledande systemkameramodeller och mediaformat.

Några av de nya funktionerna i Capture One Pro 6:
• Lokal redigering av ett markerat område i en bild, utan att originalet påverkas.
• Konvertering till svart/vitt – noggrann justering av färgkanalerna för att skapa splittoningseffekter vid konvertering till gråskala.
• Funktion som reducerar eller tar bort perspektivdistorsion samtidigt som dimensionerna inte påverkas.
• Kvalitativ utskriftsfunktion.

Capture One Express 6
Den enklare versionen av Capture One 6 kallas för Express. Det är ett komplett, men lite enklare arbetsredskap för hantering av dina RAW-filer, och framtaget för den entusiastiska amatören. Många av funktionerna i Pro-versionen hittar vi även i Express, till exempel:
• Förbättrat stöd för metadata inklusive XMP-synkning och GPS-länkning till Google Maps.
• Ett förstoringsverktyg för att kunna zooma in mellan 25 till 200 procent.
• Integrerat stöd för import, hantering och visning av filmer.
• Sökning och filtrering som gör det enklare att hitta, sortera och organisera dina bilder.
• Inbyggd 64-bitarshantering och OpenGL/GPU-accelerator för förbättrad prestanda.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.