Perfekt hår

Guider 16 apr 2012

Att frilägga hår är något som får många retuscherare att slita sitt egna hår. Som tur är erbjuder Förfina kant-verktyget i CS5 flera olika inställningar som underlättar friläggandet av hår, så snart kommer du trimma lockar som vore du en professionell hårfrisör.

01 Markera bakgrunden
Ibland är det enklare att markera bakgrunden än att invertera markeringen, så ta fram Trollstaven från verktygspanelen och klicka på bakgrunden för att markera den. Håll nere Shift och fortsätt att klicka tills du har en grov markering av hela området.

02 Invertera markeringen
Tryck på Cmd/Ctrl+Shift+I för att invertera markeringen. Sedan klickar du på Förfina kant i alternativraden. Det här tar fram Förfina kant-rutan. Tryck på F för att bläddra genom vyerna tills du hittar en som fungerar för din bild.

03 Förfina kantinställningar
Det är värt att experimentera med de olika inställningar och reglage som erbjuds här eftersom den effekt de har beror på din bilds upplösning och hur avancerad markeringen är. I det här fallet valde vi Radie 2px, Jämn 1, Ludd 1.

04 Måla för att förfina
Välj Förfina kant-verktyget från vänster kanten i Förfina kant-rutan, och måla runt kanterna för att städa i markeringen. Variera penselstorleken. Håll nere Alt för att växla till Radera-verktyget, och måla sedan för att ångra penseldrag som blivit fel.

05 Öka kantkontrasten
När du har målat klart måste du kanske öka kontrastinställningen för att göra kanten hårdare. Vi ställde in Kontrast på 25%. Utdata-menyn längst ner i rutan ger dig ett urval av utdata-alternativ för din markering. Välj Nytt lager med lagermask.

06 Lägg till en bakgrund
Markera bakgrundslagret och klicka på Nytt lager-ikonen. Du kan lägga in vilken bakgrund du vill. Vi har valt att lägga till en enkel, djupröd ton. Du kan välja vilken bakgrund som helst – till och med en egen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.