PENTAX LANSERAR 28-45 MM-OBJEKTIV FÖR MELLANFORMATSKAMEROR

Objektiv 21 aug 2014

Pentax senaste 28-45 mm-objektiv för företagets mellanformatskameror är både väderskyddat och bildstabiliserat

Pentax 28-45 mm

HD Pentax-DA645 28-45mm F/4,5 ED AW SR är ett nytt väderskyddat bildstabiliserat vidvinkelobjektiv som passar till företagets mellanformatskameror.

Brännvidden 28-45 mm motsvarar 22-35 mm, och passar bland annat bra vid naturfotografering.

Objektivet har inbyggd bildstabilisering och en konstruktion bestående av 17 linser i 12 grupper, varav två asfäriska linser och två linser med ED-glas (Extra Low Dispersion).

Vidare är objektivet försett med antireflexbehandlingsteknikerna HD och Aero Bright Coating, samt en skyddande SP-coating (Super Protect) på frontlinsen, som gör det enkelt att rengöra.

Objektivet är även utrustat med Quick-Shift Focus System, vilket gör det möjligt att snabbt växla mellan manuell fokus och autofokus.

Det kan även vara värt att känna till att diverse filter kan användas framför frontlinsen, exempelvis cirkulära polarisationsfilter, vilket är ovanligt på den här typen av objektiv.

Objektivet börjar levereras i september månad och kommer att kosta ca 50 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.