Pentax K-30 – en vädertålig systemkamera

Systemkameror 25 maj 2012

Nu släpps ännu en tålig kamera. Den här gången är det Pentax som kommer med K-30, en ny digital systemkamera i mellanklassen. Samtidigt släpper de även ett nytt objektiv: smc Pentax-DA 50 mm f/1,8.

Kameran har en nyutvecklad sensor med 16 megapixlars upplösning, och den ska klara regn, sand och kyla ner till -10 grader. Den optiska sökaren visar 100 procent av bilden, och LCD-skärmen på tre tum innehåller 920 000 bildpunkter.

I seriebildsläget har kameran en matningshastighet på 6 b/s, den klarar slutartider på ner till 1/6000 sek, och filminspelning i full-HD-upplösning. Dessutom kan känsligheten ställas in mellan ISO 100 och 12 800.

Kameran har 19 förinställda motivprogram som till exempel porträtt och nattscen, men den har även ett autobildsläge som automatiskt väljer mellan porträtt, landskap och makro.

Pentax K-30 kommer att finnas i tre olika färger; kristallvit, kristallblå med en högblank finish, samt en klassisk svart för ett mer traditionsenligt utseende. Kameran levereras i juli tillsammans med kitobjektivet 18-55 WR, och kommer att kosta 7 799 kronor.

Det nya objektivet, som är avsett för Pentax-kameror med K-fattning, släpps också i juli men priset är ännu inte fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.