Pentax-DA645 – ny ultravidvinkel till Pentax 645D

Nyheter 5 apr 2012

Pentax lanserade nyligen ett nytt ultravidvinkelobjektiv till sin omtyckta mellanformatskamera 645D. Objektivet har brännvidden 25 mm, men eftersom det monteras på en mellanformatskamera som alltså har större sensor än en fullformatskamera (FF) så motsvarar det brännvidden 19,5 mm på en 35 mm- kamera. Det skapar överdrivna men intressanta perspektiv, och ett stort skärpedjup.

Den maximala bländaren är f/4, och bländaröppningen är helt rund, vilket borgar för en vacker bokeh.

Objektivet är damm- och vädertätat, och ska vara en stryktålig medhjälpare under många år enligt Pentax. Objektivet har även inbyggt motljusskydd, och frontelementet är ytbehandlat för att effektivt stöta bort både damm, vatten och fett.

Pentax SMC DA645 25mm f/4 AW som är det kompletta namnet på objektivet kommer att finnas tillgängligt för seriösa fotografer med en väl tilltagen plånbok under maj månad. Priset beräknas hamna på cirka 42 500 kronor inklusive moms.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.