Panasonic släpper LX3-efterföljare

Nyheter 30 jul 2010
Panasonic Lumix LX5

Panasonic LX3 har länge varit en favorit hos entusiaster och proffsfotografer. Ett litet format, manuella inställningsmöjligheter och en fantastisk bildkvalitet har gjort kameran praktisk som andra- eller tredjekamera för användning när det inte riktigt passar att ta bilder med systemkameran.
Efter flera år kommer nu efterföljaren, och namnet på den nya modellen är LX5. Kameran är uppgraderad med ny optik, processor och bildsensor. Det nyutvecklade f/2.0-objektivet från Leica minimerar enligt Panasonic brus och levererar bilder med hög upplösning och skarpa detaljer. Det optiska zoomomfånget är nu 3,8x, vilket motsvarar 24-90 mm och under skalet sitter en sensor på 10 megapixlar. Vidare kan vi i pressmaterialet läsa att den vidareutvecklade bildsensorn ska ge LX5 fullvärdig bildkvalitet upp till ISO 800. Det högsta ISO-läget är ISO 12800.
Dessutom har kameran fått en dedikerad videoknapp och spelar in HD-video i antingen AVCHD Lite eller Motion JPEG (720p: 1 280 x 720 bildpunkters upplösning). Kameran har också möjlighet till manuell kontroll av slutartid och bländare även vid videoinspelning. Panasonics intelligenta auto-funktion (iA) är dessutom tillgänglig både för stillbilder och video.
Kamerahuset är vidareutvecklat med ett nytt grep och har fäste för tillbehör som blixt eller valfri elektronisk eller optisk sökare. Via en knapp på objektivet är det nu möjligt att välja bildformatet 1:1. I Multi Aspect-läget tar kameran bilder i 4:3, 3:2 och 16:9 samtidigt.
Bland tillbehören återfinns både externa optiska och elektroniska sökare som fästs i blixtskon. Dessutom går det att köpa till en vidvinkelkonverter och en praktisk bärväska i läder.
Kameran börjar säljas under september 2010.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.