PANASONIC LÅTER DIG ÄNDRA FOKUS I EFTERHAND

Aktuellt 7 aug 2015

Om allt går som Panasonic vill så kommer fotografer inom kort kunna lägga fokus på favoritdelen av bilden med en enkel beröring

Panasonic-logga-UtvaldPanasonic håller på att utveckla en ny funktion med namnet ”Post Focus” som låter fotografer välja vilket område i bilden som ska vara i fokus, och det hela ska kunna ske genom en enkel beröring. Funktionen är en utveckling av Panasonics existerande 4K-teknik.

Genom att kombinera snabb och exakt DFD-autofokus (Depth From Defocus) och Panasonics 4K-teknik genom Venus Engine, tas bildserier i 4K-upplösning med 30 bilder per sekund, medan objektivet sätter fokus på runt 50 olika områden.

Med Post Focus-funktionen ska fotografen sedan kunna välja den bästa bilden utifrån sina egna preferenser. Dessutom kan funktionen användas till olika kreativa ändamål i andra format som landskap eller porträtt.

Enligt Panasonic ska tekniken vara enkel att använda – en ny bild med rätt fokus skapas och lagras separat enbart genom att fotografen nuddar området som ska vara i fokus.

Panasonic kommer att införa funktionen genom en mjukvaruuppdatering för Lumix GX8 och Lumix FZ300 mot slutet av 2015 och i början av 2016, medan andra modeller löpande utvärderas.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.