Panasonic lanserar världens minsta och lättaste systemkamera

Systemkameror 20 maj 2011

Lumix G3 är den senaste av Panasonics spegellösa systemkameror för både stillbildsfotografering och inspelning av HD-video. Den nya kameran är cirka 25 procent mindre och lättare än sin föregångare G2, och kamerahuset väger endast 336 gram. Det gör den till marknadens lättaste och minsta systemkamera med sökare och utbytbart objektiv.

Den nyutvecklade Live MOS-bildsensorn på 16 megapixlar samt Full-HD-video i kombination med kamerans helautomatiska iA-läge (Intelligent Auto) förenklar fotografering och filmning även under komplicerade ljusförhållanden. I alla fall om man får tro Panasonic.

Lumix G3 spelar in HD-video i upplösningen 1920 x 1080/50i med stereoljud i AVCHD-format, och kamerans autofokussystem fungerar fullt ut även under videoinspelning.

iA-läget (Intelligent Auto), har vidareutvecklats till ett iA Plus-läge. Nyheterna i det nya läget är att det är möjligt att via den tryckkänsliga skärmen justera skärpedjup, exponering och vitbalans både vid fotografering och videoinspelning.
Lumix G3 finns i färgerna svart, rött och vitt, och kommer till butik i mitten av juni. Priset är i dagsläget inte fastställt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.