PANASONIC HX-A500 – VÄRLDENS FÖRSTA 4K-ACTIONKAMERA

Videokameror 3 apr 2014

Panasonic är först ut med en actionkamera som klarar 4K-filmning – modellen heter HX-A500

Panasonic HX-A500

Nu har Panasonic presenterat HX-A500, världens första 4K-actionvideokamera som klarar en bildhastighet på 25p. Kameran är utvecklad för att hjälpa dig att fånga de unika ögonblicken i 4K-bildkvalitet, och den lätta och kompakta videokameran kan fästas vid kroppen eller vid huvudet.

Kameran innehåller en hel del nyutvecklade funktioner, och erbjuder ett brett utbud av tillbehör, som ett nytt klippfäste för att fästa kameran på hjälmen eller väskan. Det går också att kombinera huvudenheten, kameran och kabeln till en enda enhet för enhandsfattning.

Videokameran är vattentät ner till tre meter i 30 minuter, samt dammtålig, och består av en huvudenhet som väger cirka 119 gram, och som via en kabel är kopplad till en kameraenhet på 31 gram.

En LCD-färgskärm på 1,5 tum är inbyggd i HX-A500:s huvudenhet så att du kan se vad som filmas. Filmkameran är dessutom utrustad med NFC (Near Field Communication), vilket innebär att du via ett knapptryck kan skapa en WiFi-uppkoppling genom en smartphone eller surfplatta. Med Panasonic Image App kan du fjärrstyra kameran, både när det gäller inspelning och redigering. Du har även möjlighet att dela med dig av dina filmer via sociala medier, samt livestreama dem genom Ustream.

Med den nya bildprocessorn Crystal Engine Pro+, kan videokameran leverera 4K-video i 25 bilder per sekund, det vill säga fyra gånger full HD-upplösning.

Videokameran är byggd för att kunna fånga aktiviteter och sporter i hög hastighet. Levelling Correction-funktionen upptäcker automatiskt när kameran börjar luta och korrigerar slutresultatet, samtidigt som bildstabilisatorn reducerar otydligheterna. Nya slow motion-funktioner gör det dessutom möjligt att analysera sporttekniker som en golfsving, och det i tre olika hastigheter; 200 bilder per sekund (848 x 480), 100 bilder per sekund (1280 x 720), eller 50 bilder per sekund (1920 x 1080).

Bland de nya tillbehören hittar du ett huvudfäste som gör det möjligt att fästa kameran på huvudet, samt ett slitstarkt och lättavtagbart armband som ska göra det enkelt att hantera kamerans huvudenhet fastspänd på din arm. Ytterligare tillbehör som möjliggör en optimal placering för din inspelning är ett clipfäste, ett multibälte, och en multiväska. Som extra tillbehör finns även ett vindskydd som hjälper dig att reducera oönskade ljud som kan uppkomma vid inspelning i höga hastigheter som vid skid- och motorcykelåkning.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.