Panasonic 12-35 mm, f/2,8-objektiv till Micro Four Thirds-kameror

Objektiv 8 jun 2012

Nu har Panasonic formellt meddelat ankomsten av ett 12-35 mm, f/2,8-objektiv till Micro Four Thirds-kameror. Det är den första standardzoomen med fast bländare för spegellösa system.
Zoomen är den senaste i Panasonics X-serie och använder företagets senaste bildstabiliseringssystem. Konstruktionen består av 14 linselement som placerats i nio grupper. Fyra av dessa är asfäriska, vilket ska hjälpa till att hålla storleken på objektivet nere. Det har resulterat i en storlek på 74 mm, och en vikt på 305 gram.

Den nya Nano Surface Coating-tekniken ska minimera reflektioner över hela det synliga spektrat, vilket enligt tillverkaren ska ge bättre klarhet samt minska förekomsten av spökbilder och blänk.
Tack vare en gummiring vid fattningen står det även bättre emot stänk och damm.
Prisuppgifter för objektivet finns ännu inte tillgängliga.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.