Oöm kompakt från Ricoh

Nyheter 1 sep 2010
Ricoh G700

Nu har Ricoh presenterat ytterligare en ny stryktålig kompaktkamera betecknad G700. Kamerans målgrupp är användare inom företag och industri, men G700 är även lämpad för dig som gillar äventyrliga fotorundor. Med heltäckande damm-, vatten-, köld- och stötskydd klarar den, enligt tillverkaren, det mesta. Däribland att bli tappad från två meters höjd.

Höljet skyddar även kameran mot kemikalier och syror, vilket gör den väl lämpad för användning i industrimiljöer. G700 har även ett inbyggt lösenordssystem som skyddar bilderna från att bli överförda till andra enheter, vilket också skyddar mot att någon kommer över eventuella industrihemligheter. Vidare har kamerans kontroller gjorts extra stora för fotografering med handskar på. För den som vill gå på djupet med sin fotografering så kan dessutom nämnas att kameran är testad för undervattensfotografering på upp till fem meters djup. Bland specifikationerna noteras 5x optisk zoom, 3-tumsskärm, och 12,1 megapixlar i upplösning.

När det gäller pris och säljstart så vet vi inte mer än att kameran kommer att börja säljas i japan den 10 september.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.