Olympus Stylus TG-2 – tuff har blivit tuffare

Kompaktkameror 29 jan 2013

OlympusTG-2-Wordpress

 

Stylus TG-2 är Olympus nya flaggskepp bland de stryktåliga kompaktmodellerna i företagets Tough-serie. Kameran är vattentät ner till 15 meter, klarar fall från upp till 2,1 meter, klarar tryck på upp till 100 kilo, och är dessutom dammsäker.

Kameran är utrustad med ett 4x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 25-100 mm med en största bländare på duktiga f/2. I teleläget är det dock f/4,5 som gäller. Närgränsen är dessutom så kort som 1 cm.

Under huven sitter en TruePic VI-bildprocessor, och en 12-megapixels  CMOS-sensor, och kameran erbjuder möjligheten att manuellt prioritera bländaren för bättre kontroll av skärpedjupet. På baksidan sitter en 3-tums OLED-display med 610 000 bildpunkter, vilket är en högre upplösning än merparten av kamerorna i klassen kan erbjuda.

Gillar du att filma kan det dessutom vara bra att känna till att kameran erbjuder video i full-HD-upplösning (1080p) med 30 eller 60 bilder/sekund. Är slow motion-filmning av intresse så klarar kameran även höghastighetsvideofilmning i hastigheterna 120 eller 240 bilder/sekund.

Med kamerans 11 konstnärliga filter kan du lägga till kreativa effekter till bild och film, exempelvis Punk, Pop Art, Hålkamera, Soft fokus, Fisheye, Sparkle, Akvarell, Reflektion, Miniatyr, Fragmenterad, och Dramatisk.

Olympus Stylus TG är även FlashAir-kompatibel för lösenordskyddad överföring av bilder och video till smartphones (iOS och Android) och sociala nätverk. För det sistnämnda erbjuds en kostnadsfri

App för iOS och Android som låter dig redigera och dela bilder via smartphones och surfplattor.

Kamerans möjligheter ökar ytterligare med några av de tillbehör du kan köpa till kameran. En fisheyekonverter ger dig rejält vidvinkliga bilder under vattnet, och telekonvertern låter dig öka zoomomfånget 1,7 gånger. Vill du ge dig ut på riktigt djupt vatten finns undervattenshuset PT-053 som klarar 45 meter

Modellen finns som svart eller röd och börjar levereras i slutet av januari i prisläget 3 799 kronor. Undervattenshuset PT-053 kostar cirka 2 990 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.