Olympus släpper lättviktare

Systemkameror 19 Nov 2010


Olympus PEN Lite E-PL1s
Olympus PEN Lite E-PL1sNu börjar Olympus sälja en specialversion av sin spegellösa systemkamera Pen E-PL1. Förutom ett antal interna förbättringar jämfört med föregångaren så kommer den nya modellen att säljas i kit ihop med en extra lätt specialversion av företagets 14-42-mm-objektiv.

Den nya versionen av E-PL1 har fått beteckningen Lite E-PL1s, och den levereras i ett kit ihop med det nyutvecklade lättviktsobjektivet M. Zuiko Digital ED 14-42mm F3,5-5,6 model II zoom. Sitt långa namn till trots väger det in på endast 112 gram. Objektivet är utrustad med en så kallad MSC-mekanism (Movie & Still Compatible). Vilket i klartext betyder tystare och snabbare autofokus.

Kamera plus objektiv väger endast 454 gram ihop. Olympus PEN Lite E-PL1s erbjuder en del nyheter, som stöd för bildtagning med ISO 6400 (upp från tidigare ISO 3200). Kameran har också fått ett effektivare Lithium-Jon-batteri för bättre batteritider. Kamerahuset finns dessutom i tre olika färger – vit, röd och svart. Utöver det är det precis samma kamera som tidigare. Det innebär en sensor på 12,3 megapixlar, SDHC-minneskort, inbyggd optisk bildstabilisator, och en 2,7-tumsskärm. Extern sökare finns, precis som tidigare, att köpa som extra tillbehör.

Olympus passar också på att lansera ett M. Zuiko Digital ED 40-150 mm F4,0-5,6 MSC-objektiv. Det väger endast 190 gram, så ordet lättviktare kommer väl till pass även här.

Olympus PEN Lite E-PL1s kommer att börja säljas i Japan den 4:e december. Något pris finns för närvarande inte. Det finns inte heller några uppgifter om, och i så fall när specialversionerna kommer att börja säljas i Sverige.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.