OLYMPUS PEN E-PL7 – BLOGGKAMERAN

Systemkameror 4 sep 2014

Olympus senaste systemkamera erbjuder bland annat en vridbar skärm som bland annat bör passa världens alla bloggare.

Olympus PEN E-PL7

Olympus PEN E-PL7 är en ny spegellös systemkamera i retrostil som är tillverkad i metall. Kameran levereras med en nyutvecklad kompakt pannkakszoom på motsvarande 28-84 mm, och innehåller en 16,1 megapixels Live MOS-bildsensor, samt en TruePic VII-bildprocessor.

Med E-PL7 behöver du ingen spegel i handväskan, utan kan istället flippa runt 3-tumsskärmen så att du ser dig själv. Kameran ställs automatiskt i ”selfie-läge” och du kan justera inställningarna direkt på skärmen. Vill du ta en old-school-selfie är det bara att trycka på skärmen.

Den nya kameran erbjuder en hel del uppkopplingsmöjligheter. Exempelvis så kan du från din iOS- eller Android-mobil ställa in seriebildtagning och intervall, fokusera, justera bländare och slutare för oskärpa i bakgrunden, eller för att få maximalt skärpedjup. Tagna bilder kan därefter kontrolleras direkt på mobilens skärm.

PEN E-PL7 erbjuder en 3-axlig bildstabilisering som kompenserar för skakning i höjd- och sidled, plus roterande rörelser, och med funktionen Live Guide kan du justera olika inställningar med hjälp av reglage på skärmen och se resultatet direkt. Därtill erbjuds 14 konstnärliga filter, inklusive nya Vintage och Partiell Färg som du direkt i kameran kan applicera på bilden eller filmen du tagit.

Olympus Image Share är en gratisapp som du laddar ner till din IOS eller Android smartphone. Därefter kan du koppla upp PEN E-PL7 via mobilen och dela dina alster med vänner på sociala medier.

Olympus PEN E-PL7 levereras med ett utbytbart zoomobjektiv på 14-42 mm (f/2,5-5,6), och erbjuds i färgerna vit, svart eller silver. Försäljningen börjar i slutet av september 2014.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.