Olympus PEN E-PL2 med Bluetooth

Kompaktkameror 14 jan 2011
Olympus PEN E-PL2

I samband med CES-mässan i Las Vegas passade Olympus på att visa upp den nya versionen av företagets instegssystemkamera i det spegellösa segmentet – PEN E-PL2.

Kameran är utrustad med en bildskärm på tre tum med 460 000 pixlar, en Live MOS-sensor på 12,3 megapixlar, optisk bildstabilisator, en inbyggd blixt, och stöd för de nya SDXC-minneskortet med en lagringskapacitet på upp till 2 terabyte.

Vidare erbjuder nykomlingen en ljuskänslighet på upp till ISO 6400, en slutartid på upp till 1/4000-dels sekund, multiexponering som kan kombinera upp till tre RAW-bilder, och en seriebildtagningshastighet på upp till tre bilder per sekund.

Kameran erbjuder vidare möjligheten att experimentera med konstnärliga filter för både bilder och HD-Film, inklusive det nya filtret Dramatic Tone som förbättrar kontrasten och ger filmer och bilder en stark, utomjordisk look. Dessutom innebär den uppgraderade funktionen Art Filter II att användare nu kan använda ytterligare effekter (Art Frame, Pin Hole och Soft Focus) på redan ”filtrerade” bilder.

Precis som sin föregångare E-PL1 har E-PL2 en integrerad Live Guide som steg för steg lär nybörjare hur man tar fantastiska bilder. Värt att veta är att den funktionen även erbjuds i HD-filmläget. Den nya inställningsratten på baksidan ska dessutom göra det enkelt att navigera i menyerna och välja rätt funktion eller läge.

Kameran saknar, precis som föregångaren, optisk sökare. Istället får du köpa till en extern elektronisk eller optisk sökare som kopplas till tillbehörsporten och blixtskon på baksidan, respektive ovansidan av kameran. Ett helt nylanserat tillbehör till porten heter Penpal och kan beskrivas som en överföringsenhet för Facebook-generationen. Enheten tillåter användare att lagra och skicka komprimerade bilder direkt från en dator eller en smart phone via Bluetooth bara genom en knapptryckning. På så sätt ska det snabbt och lätt gå att dela sina bilder med vänner, familjen och kollegorna via sociala nätverk. Andra tillbehör som kan vara bra att känna till är mikrofonsetet SEMA-1, såväl som nya MAL-1 Macro Arm Light för precisionsbelysning av makrobilder eller närbilder.

E-PL2 finns i butik från januari 2011 för 6 300 kronor inklusive ett M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5–5.6 II-objektiv. Kameran kommer dessutom även att säljas i kit tillsammans med objektiven M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5–5.6 II och M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm 1:4.0–5.6 (dubbelkit), samt i kit med objektivet M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150 mm 1:4.0–5.6.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.