Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm f/1,8 – ett ljusstarkt objektiv i metall

Objektiv 1 jun 2012

I sommar får Olympus Micro Four Thirds-system ytterligare ett nytt objektiv i och med lanseringen av M.Zuiko Digital ED 75 mm f/1,8.
Det nya porträttobjektivet, som bland annat erbjuder ett metallhölje, passar både till OM-D- och PEN-serien och är, tack vare den stora bländaren, ett tacksamt objektiv för fotografering i svagt ljus och med snabba slutartider.

Det metalldesignade objektivet kommer även med en extra effektiv antireflexbehandling för att ytterligare minimera störningar vid fotografering i starkt ljus.
Autofokusen använder sig av Olympus MSC-mekanism som i sin tur använder ett inre fokussystem för att driva en fokuslins vilket ger snabb och tyst fokusering. En fokusring i metall finns också för manuell fokusering.
För att korrigera kromatisk aberration har Olympus lagt in tre ED-element (Extra-low Dispersion) i den främre delen, och för att förhindra sfärisk aberration, som kan uppkomma i objektiv med stor bländare, är de två HR-elementen (High Refractivity) inbyggda i den bakre delen.
Objektivet kommer att finnas till försäljning från juli 2012 till en kostnad av 8 299 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.