Olympus lanserar ljusstarkt vidvinkelobjektiv

Objektiv 16 Nov 2012

Målgruppen för det nya vidvinkelobjektivet M.Zuiko Digital ED 17 mm 1:1,8 är alla som är ute efter ett riktigt ljusstarkt, snabbt objektiv för ögonblicksbilder. Objektivet har en smart fokuseringsmekanism utvecklad för snapshots som inte tillåter någon omständlig fokusering. Brännvidden motsvarar 34 mm på en 35 mm-kamera. Objektivet är raktecknande, och ska enligt tillverkaren ge en skarp bild från kant till kant. Även kontrasten och färgåtergivningen ska vara mycket jämn över hela bildytan, och det ska vara enkelt att justera skärpedjupet för att få önskad skarp eller oskarp bakgrund. Med manuellt fokus inställt kan kameran låsas i ett bestämt fokusläge. Oavsett bländare, ser du direkt på objektivet på vilket avstånd skärpan hamnar och skärpedjupsområdet. Objektivet kommer att finnas i butik under december 2012, till ett pris av 4 995 kronor.

Motljusskydd (LH-48B) och linsskydd med graverad Olympus logotyp (LC-48B) finns som tillval.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.