Olympus lanserar flera nya PEN-modeller

Kompaktkameror 1 jul 2011

Olympus utökar sin PEN-familj med tre nya kompakta kameror. Störst och mest avancerad bland nykomlingarna är E-P3. På utsidan är den här femte generationen PEN-kamera ganska lik sina föregångare, men under skalet är i princip allt utbytt. Bland godsakerna hittar vi bland annat vad Olympus själva anser är världens snabbaste AF, en 614k pixlar OLED-pekskärm och inbyggd blixt. Utöver det klarar den även att filma i HD-kvalitet med 1080i.

Samtidigt kommer även uppdateringarna på de lite mindre modellerna som nu fått namnen PEN Lite och PEN Mini. Både kamerorna har ungefär samma funktioner och prestanda och det som framför allt skiljer dem åt är huset. Utöver en något mindre LCD-skärm med 460k pixlar har småsyskonen ärvt mycket från storebror E-P3, bland annat den supersnabba autofokusen. Samtliga nya kameror i serien har en ny 12,3-megapixel Live MOS sensor.

Olympus har ännu inte tillkännagivit när kamerorna skall finnas i butik, och även priset är mycket osäkert i dagsläget, men det förväntade priset i USA för E-P3 ligger på ca 900 dollar (ca 5 800 kronor) med ett kitobjektiv.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.