Oloneo HDRengine

Mjukvaror 23 Dec 2011

Det franska mjukvaruföretaget Oloneo, skaparna av programmet PhotoEngine, som är speciellt anpassat för RAW-framkallning och HDR-bilder, har nu släppt ett ny program som heter HDRengine. Som namnet antyder är även det programmet helt specialiserat på HDR-bilder.

Den vanligaste metoden för att skapa HDR-bilder är att ta flera exponeringar på samma motiv med sin kamera. De olika bilderna ska ska i tur och ordning vara; normalt exponerad, underexponerad och överexponerad. Ju fler bilder man lägger samman, desto större omfång får man. Att lägga ihop bilderna i ett vanligt bildbehandlingsprogram kan vara en tidsödande process, och enligt Oloneo underlättas arbetet betydligt om man använder HDRengine.

HDRengine klarar även av att simulera HDR-effekten på en normalt tagen bild. Programmet klarar, förutom att läsa in över 380 olika råformat även av att hantera vanliga JPEG- och TIFF-bilder.

Du kan prova programmet här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.