NYTT OBJEKTIV: FUJINON GF45mmF2.8 R WR

Nyheter 12 sep 2017

Objektivutbudet till Fujifilms nya mellanformatssystem, GFX forsätter att växa i och med att man nu lanserar vidvinkelobjektivet FUJINON GF45mmF2.8 R WR. Det här objektivet har en brännvidd som motsvarar 36mm (35mm-format) och en maximal bländaröppning på f/2.8. En intressant detalj är att vikten ligger på endast 490g.
Objektivet har en optisk design bestående av 11 linselement i 8 grupper inklusive ett asfäriskt- och två stycken ED-linselement för att minimera distorsion samt uppkomsten av kromatisk aberration. Ghost-effekt och linsöverstrålning reduceras med hjälp av  antireflexbehandlingen Nano-GI (Gradient Index).

Objektivets autofokus använder ett internt fokussystem bestående av sex linselement, konstruerat för att reducera avvikelser som kan förekomma vid förändring av fotograferingsavstånd. För att klara användning i tuffa fotograferingsmiljöer är FUJINON GF45mmF2.8 väderskyddat och tål väta, damm, smuts samt låga temperaturer.

Rekommenderat pris när FUJINON GF45mmF2.8 R WR blir tillgängligt i november: 17 999 SEK

Specifikationer:

Brännvidd: 45 mm (motsv. 36mm för 35mm-formatet)
Ljusstyrka: f/2.8
Minsta bländare: 32
Filterdiameter: 62 mm
Närgräns: 45 cm
Maximal förstoring: 0.14x
Antal bländarlameller: 9 (rundade)
Längd: 8.8 cm
Diameter: 8.4 cm
Vikt: 490 gram
Övrigt: Väderskyddad konstruktion (WR), Nano-GI (Gradient Index)

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.