NYTT, LJUSSTARKT 35MM-OBJEKTIV FÖR SONY

Nyheter 16 okt 2017

Samyang satsar på autofokus

Om man säger Samyang tänker nog många på fasta objektiv med manuell fokus, men utbudet av Samyang-objektiv med autofokus växer. Det senaste tillskottet, ljusstarka Samyang AF 35mm f/1.4 FE, är tänkt som ett komplement för fotografer som värdesätter optisk kvalitet. Liksom de tre andra medlemmarna i serien är det nya objektivet framtaget särskilt för Sonys kompakta och spegellösa systemkameror med E-fattning.

Samyang AF 35mm f/1.4 FE är designat för att teckna ut fullformat och med en moderat vidvinkelbrännvidd på 35mm fungerar det som allroundobjektiv. Möjligheten att ställa in en så stor bländaröppning som f/1.4 innebär också att man kan fotografera i dåliga ljusförhållanden eller frilägga motivet mot en suddig bakgrund. Med andra ord en klassisk vidvinkel som passar både för gatufotografering och för familjebilder.

Det går även att använda objektivet på kameramodeller med bildsensor i APS-C-format, där det fungerar som normalbrännvidd. Med en närgräns på 30 cm är det möjligt att ta snäva utsnitt.

Hos AF 35mm f/1.4 FE används 11 linser monterade i 9 grupper. Två asfäriska linser motverkar sfärisk aberration och ser till att man får hög skärpa vid alla bländaröppningar. Två HR-linser (High Refractive) minimerar risken för kromatisk aberration

Samyang AF 35mm f/1.4 FE börjar levereras under november, till det uppskattade priset 6 199 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.