NYTT FULLFORMATSOBJEKTIV FRÅN PENTAX

Nyheter 1 okt 2015

I väntan på Pentax fullformatskamera, som ska lanseras under våren 2016, passar företaget på att lansera ett 24-70 f/2,8-objektiv till den nya kameran

Pentax_HD_Pentax-D_FA_24-70_F28_ED_SDM_WR-Wordpress

Det nya objektivet som får beteckningen HD Pentax-D FA 24-70 F/2,8 ED SDM WR

är väderskyddat, precis som Pentax kameror, och ska, enligt Pentax, ha en snabb och tyst autofokusmotor (SDM, Supersonic Direct-drive Motor). Vidare är objektivet utrustat med Pentax Quick-Shift-system, vilket innebär att det erbjuder manuell övergång. Det är också försett med Pentax HD-coating, dvs. antireflexbehandling.

Objektivet passar även på nuvarande K-modeller med APS-C-sensor, och ger då en bildvinkel som motsvarar en brännvidd på 37-107 mm.

Konstruktionen består av 12 grupper med 17 linselement, varav tre är av ED-glas, och fyra är asfäriska.

Objektiven beräknas finnas i handeln i slutet av oktober, och kommer då att kosta cirka 15 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.