Nytt från Samyang

Nyheter 27 feb 2018

För någon dag sedan lanserades ett nytt objektiv från Samyang. Den här gången rör det sig om ett 50mm f/1,2 med Canon-fattning.

Så här skriver Focus Nordic, agentur för Samyang: ”Samyang XP Premium, en serie av manuellt fokuserade objektiv i lyxklass, får sin tredje medlem – det extremt ljusstarka Samyang XP 50mm f/1.2. Liksom de tidigare syskonen i serien, XP 14mm f/2.4 och XP 85mm f/1.2, är det nya objektivet konstruerat för att teckna ut fullformat och byggt med släta kåpor i halvmatt aluminiumlegering vilket gör det både robust och elegant.

Samyang XP 50mm f/1.2 kommer med fattning för Canon EF och är försett med elektronik och kontakter för automatisk bländarstyrning samt överföring av information om brännvidd och ljusstyrka. Det gör det kompatibelt med kamerans samtliga lägen för exponeringsautomatik och ljusmätning. Objektivet stöder även fokusindikering i sökardisplayen. Den mjukgående fokusringen ger hög precision vid skärpeinställning och har en slät men greppvänlig gummiyta som harmonierar med metallkåporna och bidrar till det lyxiga intrycket.”

Snabbfakta:
Brännvidd: 50mm
· Ljusstyrka: 1.2
· Bildformat: 24 × 36 mm (fullformat). Passar även APS-C
· Objektivfattning: Canon EF
· Fokusering: Manuell
· Bildstabilisering: Nej
· Optisk konstruktion: 11 linser / 8 grupper
· Minsta bländare: 16
· Närgräns: 45 cm
· Maximal förstoring: 0.17x (skala 1:5.9)
· Antal bländarlameller: 9
· Filterdiameter: 86 mm
· Längd: 117 mm
· Diameter: 93 mm
· Vikt: 1200 gram
· Medföljande tillbehör: Motljusskydd. Främre och bakre objektivlock

Samyang XP 50mm f/1.2 börjar levereras i mars, till det uppskattade priset 7 990 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.