Nytt från Ricoh

Nyheter 1 sep 2017

ricohthetav

Ricoh Theta V heter uppföljaren till 360°-kameran Ricoh Theta S. Bland förbättringarna märks att man nu kan spela in eller streama 360° video i 4K, spela upp material trådlöst på en TV, tillsammans med möjligheten att lägga till appar med nya funktioner.

Med en betydligt kraftfullare processor kan Theta V filma i dubbelt så hög upplösning som föregående versioner och tack vare hela 19 GB inbyggt minne finns det också gott om plats för både film och foto. Närmare bestämt 40 minuter video i 4K, alternativt 130 minuter om man nöjer sig med full-HD. Eller 4800 sfäriska panoramabilder med en upplösning på 14,4 megapixel.

För de som vill filma och dela med sig av upplevelsen direkt erbjuder Ricoh Theta V möjlighet till Live Streaming – också i 4K-upplösning. En annan nyhet är att kameran nu även kan spela in ljud i 360 grader, alltså från alla sidor vilket ökar rumskänslan avsevärt. Theta V är utrustad med en inbyggd 4-kanalsmikrofon men har dessutom ingång för tillbehörsmikrofonen Ricoh TA-1 som också ger 3D-ljud, med ännu högre kvalitet.

Inbyggd, trådlös anslutning gör det enkelt att dela med sig av inspelat material. Wi-Fi överföringen har blivit 2,5x snabbare än med föregångaren Theta S och med strömsnål Bluetooth-teknik (nyhet) kan kameran vara ständigt uppkopplad till en smartphone utan att batteriet tar slut. Ricoh Theta V har nu dessutom stöd för tekniken Miracast vilket innebär att man kan snabbt och enkelt visa bilder eller spela upp video på en TV utan behov av några sladdar.

Theta V kommer i slutet av september och kostar 4 390 kr inklusive moms.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.