NYTT FRÅN LEICA

Nyheter 24 Nov 2017

Leica CL heter den senaste modellen från den tyska kameratillverkaren. Den nya modellen har en 24 megapixels APS-C-sensor – med andra ord samma som Leica TL2, men i övrigt finns det en hel del skillnader. Framförallt är det designen som är olika, då Leica CL har en mer uttalat klassisk look.

CL:s elektroniska sökare har en panel med 2,36 miljoner bildpunkter, och autofokusen har 49 mätpunkter. Även om det här är en kamera med klassisk look som sneglar åt forna tiders kameror, klarar den här modellen att lagra videosekvenser i 4K-format med 30 bildrutor per sekund. Den mekaniska slutaren hanterar 1/8000 sekund som kortaste exponeringstid, och det går även att använda elektronisk slutare – den kortaste exponeringstiden är då 1/25 000 sekund.
Lecia CL har även inbyggd wifi-funktion, så att man på ett enkelt sätt kan överföra bilder till mobil eller platta.

Utöver CL lanserar även Leica ett tunt pannkaksobjektiv vid namn Elmarit-TL 18 mm f/2,8 ASPH.

CL börjar levereras inom kort, till ett rekommenderat pris på 25 495 kronor (endast kamerahus). Elmarit-TL 18/2,8 ASPH kostar 11 995 kronor. De båda går att köpa i paket, då till ett pris på 35 995 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.