Nytt firmware till Panasonic GH2

Mjukvaror 24 Dec 2011

Panasonic har ny släppt den sedan tidigare utlovade nya firmwareversionen till sin hybridkamera DMC-GH2. Uppdateringen som får versionsbeteckningen 1.1 innehåller framförallt julklappar till dig som använder din GH2 till videofilmning.

Den största förändringen är att du nu kan filma med ett högre dataflöde då kameran efter uppdateringen klarar 24 Mbps med hastigheten 25 bps. Utöver det har stödet för elektroniskt styrda zoomar, så kallad Power Zoom, utökats med en del nya funktioner.

En funktion som också kan locka en del videofilmare är möjligheten att stänga av pekfunktionen på skärmen för att undvika oönskade förändringar av inställningarna under inspelning. Slutligen har man också lagt till en liten extra godsak till stillbildsfotografen, vilken innebär att du nu kan peka på hela skärmområdet för att välja AF-punkt. Tidigare var det inte möjligt att använda AF i kanten av bilden.

Uppdateringen är gratis och kan laddas hem från Panasonics hemsida.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.