Nytt firmware till Canon EOS 6D

Mjukvaror 2 jan 2013

Nu finns det en ny firmwareversion till Canon EOS 6D tillgänglig. I den har Canon adresserat problem som uppstått vid uppspelning av kamerans filmklipp på YouTube. Firmwareversion 1.1.2 kan dock ge begränsningar vid videoinspelning i två fall:

1. EOS 6D som kör Firmwareversion 1.0.9:
Om ett videoklipp som är inspelat med firmware 1.0.9 läggs ihop med ett klipp som är inspelat med firmware 1.1.2 kommer albumet att bli oläsligt.

2. EOS 6D som kör Firmware Version 1.1.2:
Du kan inte via ett album lägga ihop videoklipp tagna med firmware 1.1.2 med klipp tagna med firmware 1.0.9. Då dyker det upp ett felmeddelande.

Här är lösningen på problemet:
Skapa ett videoalbum med kameran oavsett firmware. Importera albumet till en dator. Starta sedan programmet ImageBrowser EX, som följer med kameran. Välj albumet och välj Edit Movie under Edit-fliken. Välj Add Image och välj Video snapshot album för att lägga till filmklippet.
Spara sedan till rätt filformat.

Uppdateringen finns att hämta här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.