Nya väskserier från Lowepro

Fotoväskor 14 mar 2012

Nu är väsktillverkaren Lowepro i lanseringstagen, och bland nyheterna den här gången noteras axelremsserien Event Messenger som även kommer i en ryggsäcksversion kallad Photo Traveler 150. Dessutom lanseras Flipside 500 AW, en stor ryggsäck för utomhusfotografer, med plats för objektiv upp till 500 mm.

Event Messenger är en familj med axelremsväskor konstruerade i canvas för att du ska kunna bära med dig en systemkamera och en laptopdator eller surfplatta. Du kommer åt utrustningen via ett system som Lowepro kallar Grab-and-Go. En finess är Dual-Mode Flap, som innebär att du snabbt kan växla mellan säker förvaring och ett tyst arbetsläge. Interiört har väskan justerbara mellanväggar och blixtlåsförsedda småfack. Event Messenger tillverkas i tre storlekar; Event Messenger 100 (20 x 9 x 17 cm), Event Messenger 150 (30 x 10 x 22 cm), och Event Messenger 250 (35 x 12 x 25 cm).

Photo Traveler är en ryggsäck i samma canvasmaterial som Event Messenger. Den är byggd för samma behov, att bära med sig en systemkamera och surfplatta. Ryggsäcken har flera innerfack, justerbara mellanväggar och dessutom utvändiga nätfickor och fästöglor. Det finns även ett bärhandtag. Ryggsäcken står upprätt när du ställer ifrån dig den, så du behöver med andra ord inte luta den mot något för att den ska stå stadigt. Photo Traveler väger endast 0,6 kilo och har de invändiga måtten 22 x 12 x 20 cm.

Flipside 500 AW är en rymlig fotoryggsäck för äventyrs- och utomhusfotografer. Den är byggd för att skydda, förvara och rymma en stor proffsutrustning (ett till två kamerahus, två till fyra extra objektiv och blixtaggregat) i sitt fodrade och rymliga huvudfack. Det finns även en yttre hållare för kamerastativ. Ryggsäcken kan via sitt midjebälte roteras så att den kan bäras på bröstet för lättare åtkomlighet till utrustningen. När den bärs på ryggen erbjuder den extra säkerhet då öppningen är placerad mot kroppen. Ryggsäcken har även mängder med småfack och dubbla uppsättningar med fästöglor (s.k. SlipLock-system). Flipside 500 AW väger 2 kilo, och kamerautrymmet håller måtten 28 x 19 x 48 cm.

Flipside 500 AW levereras med Lowepros patenterade allvädersskydd (AW Cover) som skyddar utrustningen när vädret blir riktigt dåligt. Överdraget kan förvaras i en speciell ficka när det inte används.

Samtliga modeller finns i butik under april månad där de kommer att kosta ca 548 kronor (Event Messenger 100), 648 kronor (Event Messenger 150), 748 kronor (Event Messenger 250), 798 kronor (Photo Traveler 150) och 1 995 kronor (Flipside 500 AW).

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.