NYA PROFFS- OCH ENTUSIASTVIDEOKAMEROR FRÅN CANON

Nyheter 27 Nov 2015

Nu har Canon lanserat två nya videokameror för entusiaster och proffs

CanonXA35-fram-Wordpress

Canon lanserade nyligen två nya tillskott till videokameraserien X – modellerna XA35 och XA30. Kamerorna vänder sig till både proffs och entusiaster och innehåller en nyutvecklad HD CMOS Pro‑sensor med högre känslighet och förbättrad prestanda i svagt ljus. Båda modellerna har förbättrat dynamiskt omfång och inställningar för högdagerprioritet.

Den nydesignade 2,91-megapixels HD CMOS PRO-sensorn av 1/2,84-typ har ökad känslighet med förbättrat signal-/brusförhållande. Enligt Canon ska bilderna bli skarpa och tydliga även i miljöer där ljuset är svagt. Dessutom ska inspelningar i svaga ljusförhållanden förstärkas ytterligare tack vare förbättrad infraröd teknik, vilket är perfekt för alla som vill filma naturscener eller dokumentärer nattetid.

Kamerornas 20x vidvinkelzoom med brännvidden 26,8–576 mm (motsvarande 35 mm) använder Canons optiska bildstabiliseringssystem med dynamisk bildstabilisering i 5 axlar. Objektivet har dessutom en 8-bladig cirkelformad bländare för att skapa en attraktivare bokeh.

Videokamerorna XA35 och XA30 har två nya inställningar – stort dynamiskt omfång (Wide DR) och högdagerprioritet. I läget Wide DR ska kamerorna kunna uppnå 600 procents dynamiskt omfång, som ger klara bilder med hög kontrast och bibehåller detaljer både i skarpt belysta områden och skuggor, utan behov av efterbearbetning. Inställningen för högdagerprioritet ska dessutom ge filmen mer naturliga toner och fylligare färger, speciellt i områden med hög ljusstyrka.

Båda kamerorna har också lägen för långsam och snabb inspelning, som stöder många olika scenarier med alternativ för intervallinspelning upp till maximalt 1200x normal hastighet.

De nya videokamerorna har samma ergonomiska design som sina föregångare XA25 och XA20. Det löstagbara handtaget ska ge flexibilitet, och kamerorna är utrustade med XLR-ljudingångar.

Kameran XA35 har HD/SD-SDI videoutgång för att integreras med befintlig utrustning. Den erbjuder även inbyggda signaler för ljud och tidskod. Filmare kan exportera okomprimerad högupplöst digital video i realtid.

Kamerorna stöder även AVCHD-filformat (upp till 28 Mbit/s) och MP4-filformat (upp till 35 Mbit/s) och har dubbla SD-kortplatser för direkt backup via samtidig inspelning, eller alternativet Växla minne för längre inspelningar, som är mycket användbart för till exempel bröllopsfilmare.

Både XA35 och XA30 har möjlighet till trådlös anslutning för fjärrstyrning av kameran, trådlös filöverföring/uppladdning och förhandsgranskning via webbläsare – och allt detta genom att använda smartphone, surfplatta eller dator. Kamerorna är också kompatibla med Canons GPS-mottagare GP-E2, så att GPS-data kan lagras i videoinspelningens metadata.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.