Nya Pixma MX-skrivare från Canon

Nyheter 6 feb 2013

PixmaMX925

Canon uppdaterar nu sin skrivarserie Pixma MX, och lanserar fyra nya allt-i-ett-enheter;  Pixma MX395, MX455, MX525, och MX925. Nykomlingarna ersätter modellerna Pixma MX375, MX435, MX515, och MX715/MX895. Alla de nya modellerna kan skriva ut, kopiera, scanna och fax,a och har automatiska dokumentmatare.

Pixma MX925 har nya, dubbla frontmatade kassetter som rymmer upp till 250 ark vanligt papper, och upp till 20 ark fotopapper. För större utskriftsjobb fylls samma papper på i båda kassetterna. Utskriftshastigheterna för Pixma MX925 är högre jämfört med föregående modell och A4-dokument skrivs, enligt Canon, nu ut med hela 10 sidor per minut i färg och 14 sidor per minut i svartvitt.

Det ska gå snabbt och enkelt att scanna och kopiera flersidiga dokument tack vare den helt inbyggda automatiska dokumentmataren för 30 ark i Pixma MX395, MX455 och MX525. Den automatiska dokumentmataren för modellen Pixma MX925 hanterar 35 ark. Pixma MX525 och MX925 minskar papperskostnaderna tack vare Canons automatiska dubbelsidiga utskrift. Modellerna har också en stor färgdisplay som ger direktåtkomst till molntjänster, och manöverpanelen med dubbla funktioner ska förenkla utskrift, kopiering, scanning och faxning direkt från skrivaren.

Som alternativ till alla skrivare i Pixma MX-serien finns XL FINE-kassetter och XL-bläckpatroner, vilka ska ge betydligt fler utskrifter utan att kompromissa med kvaliteten. Pixma MX925 är dessutom Canons första skrivare med XXL-bläckpatron med pigmentbaserat svart bläck som alternativ. Bläckpatronen räcker till utskrift av upp till 1 000 A4-sidor.

Nytt för kontorsserien Pixma MX är Canons program My Image Garden, för navigering mellan utskrifts- och scanningsfunktioner. My Image Garden är en plattform som kombinerar alla tidigare program för Canons Pixmaskrivare i ett och samma gränssnitt. Här finns exempelvis möjlighet att effektivisera scanningsfunktioner med Auto Scan, Photo Scan och Document Scan, och även hantera häftningsalternativ. De nya skrivarna kan dessutom scanna dokument direkt till molntjänster som Dropbox och Evernote, och användare kan skapa PDF-dokument med lösenord för att förstärka dokumentsäkerheten.

PIXMA MX455, MX525 och MX925 har många anslutningsmöjligheter, inklusive stöd för utskrift från smartphones och surfplattor via Canons app Easy-PhotoPrint för Android, iOS och Windows 8/RT. Skrivarna har inbyggd Wi-Fi så att de kan delas av flera datorer i hemmet eller på det mindre kontoret. MX525 och MX925 stöder Pixma Cloud Link, som inkluderar stöd för Google Cloud Print så att Google Docs eller Gmail‑bilagor (JPEG- eller PDF-filer) kan skrivas ut via Internet. Pixma Cloud Link ger dessutom direktåtkomst till fotoalbum online och till användbara utskriftsmallar, exempelvis kalendrar och brevpapper. Modellerna Pixma MX455, MX525 och MX925 har en USB-port, så att PDF- och JPG-scanningar och faxkopior kan sparas direkt på ett USB-minne.

Pixma MX395, MX455, MX525 och MX925 kommer att finnas tillgängliga från mars 2013, till priserna 600, 800, 1 000, respektive 1 800 kronor.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.