Nya Photoshop appar

Mjukvaror 28 apr 2011

Adobe har släpp en samling utvecklingsverktyg, nämligen Adobe Photoshop Touch SDK. Touch SDK gör det möjligt att skapa interaktiva appar för surfplattor som kan kommunicerar direkt med Photoshop CS5. Adobe släpper i samband med detta också tre färdigutvecklade appar som låter iPad-användare samverka med bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop CS5. De nya apparna är byggda med hjälp av Photoshop Touch Software Development Kit (SDK). De nya komplementen till Photoshop, lanseras i samband med den nya produktfamiljen Adobe Creative Suite 5.5. Photoshop CS5 och Photoshop CS5 Extended öppnar nu dörren för att låta appar för Android, Blackberry och iOS styra och samverka med Photoshop på skrivbordet.

Med Adobe Color Lava kan man använda fingrarna för att blanda färger på sin iPad och skapa anpassade färgpaletter som sedan kan skickas tillbaka till Photoshop. Med Adobe Eazel, som bygger på avancerad teknik för målning, kan en digital konstnär skapa realistiska målningar med fingertopparna, och få nya möjligheter att låta ”våta” respektive ”torra” färger att samverka i ett motiv. Dessa målningar kan föras över direkt till Photoshop CS5 för vidare bearbetning. Adobe Nav skapar ett mer effektivt arbetsflöde genom att låta användaren välja och styra Photoshop-verktyg med hjälp av sin iPad. Verktygsfält kan skräddarsys, upp till 200 öppna Photoshop-filer kan presenteras och zoomas, och nya filer kan enkelt skapas. De tre apparna utnyttjar iPad-plattans pekskärm.

De första apparna är avsedda för Apple iPad och iOS, men Adobe Touch SDK kan lika gärna användas för utveckling av appar för andra typer av enheter, bland annat Android och BlackBerry.

Adobe tillhandahåller Photoshop Touch SDK för Windows och Mac OS, helt kostnadsfritt genom Adobe Application Manager på http://www.adobe.com/devnet/photoshop. Användare som redan äger en version av Photoshop CS5 kan kostnadsfritt få del av de nya möjligheterna att utnyttja mobil-appar genom att ladda ned och installera en patch från Adobe.com eller genom Adobe Application Manager, vilken kommer att finnas tillgänglig från den tredje maj.

Photoshop-apparna Adobe Color Lava, Adobe Eazel och Adobe Nav blir också tillgängliga den 3 maj på iTunes App Store. Priset är 3,99 Euro för Adobe Color Lava, 2,39 Euro för Adobe Eazel och 1,59 Euro för Adobe Nav.

Mer information hittar du här!

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.