Nya objektiv från Tamron

Nyheter 26 feb 2018

Tamron slår på stora trumman och har nu presenterat två nya objektiv. Det objektiv som är närmast lansering är 70-210mm f/4 Di VC USD – en telezoom som är vädertätad, har metallchassi och fluorbehandling på frontlinsen. Dessutom har objektivet inbyggd stabilisering. Dessutom är det cirka 40% lättare än sin tyngre storebror 70-200mm.

Bländaren är elektromagnetiskt styrd och har 9 blad, vilket ger en cirkulär form. Perfekt för den som vill filma. Om man köper till Tap-in Console (USB-docka) kan man även finjustera autofokus och bildstabilisering.

Det här objektivet beräknas finnas i butik i april, med en prislapp som det står cirka 8 600 kronor på.

Nästa nyhet från Tamron är ett 28-75mm som tecknar ut fullformat (A7 och A9-serien). Det här är ett Tamron-objektiv avsett direkt för Sony E. Objektivet kommer att få namnet Tamron 28-75mm f/2,8 Di III RXD, där slutdelen i namnet står för Rapid eXtra silent stepping Drive. Översatt till svenska betyder det att det rör sig om en stegmotor som ger tyst fokusering. De uppgifter som har läckt ut hittills är att objektivet är vädertätat, byggt i metall, och har en vikt på 550 gram. Enligt uppgift kommer Tamron 28-75mm f/2,8 Di III RXD att lanseras till sommaren.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.