Nya multifunktionsskrivare från Canon

Kringutrustning 3 mar 2011
Canon Pixma MX420
Canon Pixma MX420

Canon lanserade nyligen tre nya allt-i-ett-modeller för hemkontoret, nämligen Pixma MX420, Pixma MX410 och Pixma MX360. De nya skrivarmodellerna ersätter Pixma MX350, Pixma MX340 samt Pixma MX320, och alla maskinerna har förutom praktiska affärsfunktioner även funktioner för att fungera i stort sett utan dator ansluten. Bland annat går det att scanna bilder direkt till USB-minnen, och toppmodellen Pixma MX420 klarar även av att scanna direkt till minneskort. Det går också att skapa PDF-filer direkt utan att du behöver blanda in någon dator.

Pixma MX420 och Pixma MX410 är utrustade med WiFi-anslutning för delning i nätverk och Pixma MX420 har dessutom en 2,5-tums TFT-display.
De nya modellerna erbjuder högre utskriftshastigheter än sina föregångare, och som exempel kan nämnas att Pixma MX420 och Pixma MX410 presterar cirka 8,7 sidor/minut i svartvitt och 5 sidor/minut i färg. Samtidigt kan de leverera en 10 x 15 cm fotoutskrift på cirka 42 sekunder. Motsvarande utskriftstider för Pixma MX360 är cirka 8,4 sidor/minut i svartvitt och 4,8 sidor/minut i färg, och en 10 x 15 cm fotoutskrift tar cirka 43 sekunder.

Canons skrivarhuvudsteknik FINE producerar bläckdroppar på 2 pikoliter, erbjuder en maximal upplösning på 4800 dpi, och ger, enligt Canon, högkvalitativa utskrifter både för dokument och fotografier. Samtliga modeller har dessutom ChromaLife 100+ för högkvalitativa fotografier med lång hållbarhet.

Via den inbyggda automatiska dokumentmataren kan stora dokument, scannas, kopieras och faxas, och den nya tekniken Auto Document Fix optimerar automatiskt kvaliteten på scannade dokument och förbättrar läsbarheten. När skrivarna används som scanner kan autoscanningsläget hjälpa till att få optimala inställningar för varje bild.

De nya multifunktionsskrivarna är även utrustade med funktionen Full HD Movie Print som gör det möjligt att skriva ut bilder genom att välja ut en enstaka bildruta från en videosekvens i Full HD-upplösning.

Pixma MX420, Pixma MX410 och Pixma MX360 kommer att finnas tillgängliga i butik under mars månad.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

1 kommentar

Janne 5 mar 2011

Fin skrivare men nackdelen är ju att ju mer saker som ryms under skalet desto mer kan gå sönder tyvärr. Annars ser den trevlig ut tycker jag.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.