Nya kameraväskor från Lowepro

Kringutrustning 7 Nov 2011

Nu lanserar Lowepro två nya kameraväskor som erbjuds i ett antal olika storlekar. Det handlar om axelremsväskan Pro Messenger AW, samt rullväskan Pro Roller Lite. Den sistnämnda erbjuder ett teleskophandtag som fälls ut i vinkel.

Pro Messenger AW är en axelremsväska med tyg i canvasliknande struktur, stor nog att rymma en proffskamera med handtag och monterat 70-200 mm-objektiv. Väskan rymmer även kamerans tillbehör. Den nya serien är utrustad med FlexFlap, som innebär att väskans lock kan hållas i halvöppet läge, vilket ger en smidig och framför allt tyst åtkomst till utrustningen.

Inuti väskan finns justerbara mellanväggar och flera blixtlåsförsedda småfack, och på baksidan finns utrymme för en surfplatta eller dokument. För ökad komfort kan väskan fästas på teleskophandtaget på en rullväska. Pro Messenger AW levereras i tre storlekar; 200 AW (39 x 16 x 24 cm), 180 AW (27 x 16 x 31 cm) och 160 AW (27 x 16 x 24 cm).

Pro Roller Lite är det andra tillskottet av väskfamiljer, och de är de lättaste rullväskorna hittills från Lowepro. Samtliga väskor i familjen uppfyller standardkraven för handbagage, och huvudfacket rymmer en fullständig proffskamerautrustning, samtidigt som det är utrustat med stoppade flyttbara mellanväggar för att passa individuella behov. Det finns också ett speciellt vadderat fack med säkerhetssnodd för en bärbar dator. Väskans hjul är placerade utanför själva väskan för maximal stabilitet när man rör sig över trottoarkanter och andra hinder, och det finns ett fack som är åtkomligt från utsidan, med plats för resedokument och annat som du behöver snabb åtkomst till. Pro Roller Lite levereras i två storlekar; 250 AW (35 x 2 x 57 cm, vikt 4,3 kg) och 150 AW (36 x 18 x 48 cm, vikt 3,5 kg).

Bägge väskfamiljerna är utrustade med Lowepros patenterade All Weather AW Cover som skyddar utrustningen mot väder och vind.

Pro Roller Lite finns i butik under december månad och kommer att kosta från ca 2 995 kronor.

Pro Messenger AW kommer i butik under februari 2012, och kommer då att kosta från ca 1 995 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.