Nya filmgluggar från Canon – och avisering av ny systemkamera

Objektiv 21 Nov 2011

I samband med lanseringen av Cinema EOS System erbjuder Canon nu också sju nya 4k EF-objektiv för filmning – fyra zoomobjektiv och tre objektiv med fast brännvidd. De nya objektiven kompletterar sortimentet av utbytbara EF-objektiv för EOS-systemkameror. Canon introducerar inom kort också en ny digital systemkamera som just nu är under utveckling.

Lanseringen består av av sju nya EF-objektiv för filmning: fyra zoomobjektiv som täcker ett zoomomfång från 14,5 till 300 mm – två modeller vardera för EF- respektive PL-fattningen – och tre objektiv med fast brännvidd för EF-fattningen.

De sju nya objektiven levererar en optiska upplösning på 4k (4096 x 2160 pixlar) och är kompatibla med sensorer motsvarande Super 35 mm. De tre objektiven med fast brännvidd kan dessutom användas på kameror som har 35 mm fullformatssensor.

Canon passar även på att berätta att nästa generations digitala systemkamera från företaget just nu är under utveckling, och ska leverera en exceptionell bildkvalitet i form av innovativa och uttrycksfulla bilder. Kameran är utrustad med en CMOS-fullformatssensor och stöder videoinspelning i 4k-upplösning med en bildfrekvens på 24 bilder per sekund, och Motion-JPEG-komprimering. Specifikationer för kameran och planerat lanseringsdatum är ännu inte fastställda.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.