Nya Apple iPhoto för iOS

Mjukvaror 16 mar 2012

Lanseringen av nya iPad HD och iPhone 4S, som bägge är försedda med högupplösta Retinaskärmar, öppnar för bildredigering i den högre skolan. Apple har tagit fasta på behovet av bra bildapplikationer för iPad och lanserar nu bildapplikationen iPhoto. Appen är försedd med så kallat multi-touch-stöd, vilket betyder att du med hjälp av enkla handgrepp kan sortera och bläddra bland hundratals foton. Du kan också redigera och förbättra både ljus och skärpa med samma typ av gester, och även måla med hjälp av fingerpenslar. iPhoto har även en välförsedd effektpalett där du snabbt och enkelt väljer vilka filter som ska appliceras på dina foton. Det går också att märka upp bilder, t.ex. dina bästa bilder, för att sedan redigera, eller arkivera dem.

Med iPhoto går det att dela bilder via iCloud i så kallade bildjournaler. Du kan dessutom dela bilder via Facebook, Flickr och Twitter. Det går också att skicka bilder mellan enheter som iPhone och iPad, eller varför inte strömma foton och bildspel till Apple TV med hjälp av AirPlay?

Programmet finns att köpa på iTunes Appstore och kostar just nu 38kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.