Ny version av ACDSee Pro

Mjukvaror 4 jun 2011

ACD Systems lanserade nyligen ACDSee Pro 4 för Windows, med vars hjälp fotografer kan skapa, organisera och distribuera bilder.

Programmet har en del unika funktioner som arbetar med råfilsformatet, exempelvis LCE (Ljus och SweetVision), som ger individuell exponering med hjälp av HDR. ACD har utvecklat tekniken för att ge användarna ett enkelt och effektivt verktyg för att förbättra belysning och kontrast i fotografier. Med hjälp av LCE kan fotografen ljusa upp mörka (underexponerade) bilder, öka kontrasten och ge livfullheten i matta bilder, korrigera ojämn belysning, bakgrundsbelysa bilder, mörka ner områden selektivt, och mörka ner ljusa områden (automatisk Skugga och Efterbelys) . Dessutom kan programmet skapa en HDR-bild utifrån en enskild exponering.

Utöver det klarar programmet att korrigera ljus- och exponeringsproblem, inklusive hög kontrast och motljus, otillräcklig blixt, matta bilder, samt under och överexponering.

I programmet kan förändringarna ses i realtid och förhandsgranskas i helskärmsläge. Att jobba med serier av bilder går, enligt tillverkaren, också snabbt. Dessutom har fotografen råd att experimentera med sina bilder då originalen är säkrade med hjälp av Pro 4:s icke-förstörande redigering.

ACDSee:s katalogbaserad teknik håller reda på metadata för varje bild, inklusive datum, plats och utrustning som används. Detta gör det snabbt och enkelt att utföra uppgifter som att söka efter nyckelord, datum och annan viktig information.

Är du intresserad av att testa en 30-dagars demoversion av ACDSee Pro 4 så kan du ladda ner den här. Ladda ner här

ACDSee finns också för Mac, men har då versionsnummer 1.8. En demoversion av den versionen kan du ladda ner här. Ladda ner här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.