Ny ultravidvinkel med Canon-fattning

Nyheter 12 jan 2018

Samyang har nu påbörjat en helt ny objektivserie med autofokus, Samyang EF-serien, som är speciellt framtagen för Canon EOS-kameror. Först ut i raden blir ultravidvinkeln Samyang AF 14mm f/2.8 EF. Bland de främsta kännetecknen märks en extrem bildvinkel, god ljusstyrka och vädertätningar, något som gör det här till ett objektiv som kanske främst vänder sig till sport- och landskapsfotografer.

Samyang AF 14mm f/2.8 EF är designat för att teckna ut fullformat och ger en bildvinkel på 116,6 grader diagonalt. Det går även att använda på en Canon DSLR-kamera med APS-C-sensor, då med en bildvinkel på 92,8 grader, motsvarande ett objektiv med 22.4mm brännvidd.

Objektivet har en inbyggd fokusmotor för snabb, tyst och exakt skärpeinställning, samt en elektroniskt styrd bländare som gör det möjligt att använda de exponerings- och ljusmätningsmetoder kameran kan erbjuda. Samyang AF 14mm f/2.8 EF har en kort närgräns på endast 20 cm.

Konstruktionen består av 15 linselement arrangerade i 10 grupper. Bland dessa finns 2 asfäriska linser som ska säkerställa låg distorsion samt maximal kontrast och skärpa över hela bildplanet även vid stora bländaröppningar. Det finns 4 linser av HR-glas (High Refractive) och 1 lins av ED-glas (Extra low Dispersion).

Samyang AF 14mm f/2.8 EF börjar levereras under februari månad till det rekommenderade cirkapriset 7 299 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.