Ny systemkamera från Panasonic

Nyheter 10 Nov 2017

Panasonic lanserar nu DC-G9, en snabb Micro 4/3-kamera med fokus på stillbild.

I den här nya kameran hittar man bland annat en toppdisplay, vädertätning, samt dubbla kortplatser. Dessutom är G9 försedd med snabb seriebildtagning. DC-G9 klarar nämligen att leverera bildserier upp till 20 bilder per sekund med följande autofokus eller hela 60 bilder per sekund med låst autofokus i upp till 50 Raw-bilder!

Sensorn i DC-G9 är en 20,3 MP Micro 4/3 utan lågpassfilter och med en antireflexbehandling som motverkar reflektioner mellan sensorn och det bakre linselementet. Det här gör att kameran har den utrustning som krävs för att producera klara bilder i såväl starkt ljus som rejält motljus.

Om du föredrar att fotografera stillastående motiv (exmpelvis landskap eller produktbilder) har DC-G9 ett HighRes-läge där den tar 8 bilder i följd och flyttar sensorn mellan varje bild för att få en upplösning på 80mp i RAW-format. Perfekt för att ta högupplösta bilder, således.

Några av sakerna som Panasonic lyfter fram med DC-G9:

Upp till 60 bilder per sekund
80mp HighRes-läge
5-axlig bildstabilisering
Dubbla UHS-II-minneskortsplatser
Toppdisplay
Night Mode
USB-laddning

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.